Potrebno je imati:
-Instaliran CS (Nemojte ni pod kojim slucajem instalirati HLAE na CS na kojem igrate po***ace vam CS)
-HLAE
-Sony Vegas 7.0,8.0,9.0 svedno je
Napravite novi CS i skinite HLAE(Half Life Advanced Effects)ovdje,ovo je link ako koristite non-steam verziju kantera ovde
Skinite ovo i ubacite (u CS u koji ste ubacili HLAE) ovde
Podesiti sve ovako:
Ovo su MIRV opcije za HLAE(podesite ovako u HLAE)
Da bi se pustio demo u kome se nalazi akcija koju zelite da snimite , koristi se komanda viewdemo
Na primer , demo se zove 123
u konzoli cemo ukucati viewdemo 123
Posle par sekundi ce se demo otvoriti u kanteru , kao i "meni" preko koga mozete da ubrzate , usporite , zaustavite , startujete , restartujete taj isti demo , kao i timetable , sto mnogo olaksava stvari ako znate tacno vreme fraga.
Opcije koje treba ukucati u mirvu :
Mirv_movie_export_sound 1 [Snima zvuk]
mirv_noadverts 1 [Uklanja sve reklame i Orange box]
mirv_fx_skyhd 1 [High quality sky]
hideradar - uklanja radar
hud_saytext 0 - uklanja chat
net_graph 0 - uklanja net graph
bind f1 "startmovie 1 90" - ovom komandom pocinjete snimanje odredjene akcije , i kada pritisnete f1 CS ce vam biti mnogo usporen jer vas kompjuter uzima 90 slika u sekundi
bind f2 endmovie - kada se zavrsi akcija , pritiskom na f2 prekidate snimanje i slike i zvuka , i brzina igrice se vraca u normalu.
++++
Da bi hteli da vam ide mnogo tecnije i lepse , koristite sample
mirv_sample_enable 1
mirv_sample_sps 900
[na fps 90 [startmovie blabla 90] ]
Nakon toga , sve te slike se nalaze u folderu kantera.
Tutorijal kako iz startmovie iz Counterstrike-a uz pomoc Sony vegasa napraviti iz slika video fajl.
1.Udjite u Counter strike
2.Nadjite svoj demo preko viewdemo
3.U mom slucaju demo se zove ecmace
4.ukucajte viewdemo ecmace
5.Dodjite do dela koji zelite da zapamtite [da recordujete , kako god
6. Kada se priblizi deo kucajte "startmovie imedemoa 90" u mom slucaju tutorial
7.Krenuce da se prave slicice u bmp formatu , ja sam uzeo jednu iz dela koji sam ja snimio
8.Kada se fragpart zavrsi , kucajte endmovie u konzoli.
9.Udjite u Programfiles/Valve/Cstrike.Nacicete ogroman broj slicica
[img width=860 height=607]
https://2img.net/h/i428.photobucket.com/albums/qq1/urosh_/tut04.jpg[/img]Prvo malo prelistajte , da obrisete prve i poslednje skrinsotove , gde se vidi konzola.
***** NAPOMENA***** Ovaj korak sa brisanjem mozete izbeci ako startmovie i endmovie bindujete nekim dugmetom u CS
10.Udjite u sony vegas
11.Uradite isto kao na slici
12.Nadjite prvu sliku u nizu , kliknite na nju i onda kliknite open still image sequence
13.U sledecem koraku , sve ostavite po defaultu , osim sto cete fPS staviti 90 kao sto sam i ja stavio
14.Izacice vam klip , ubacite ga u projekat i idite render [render samo ako je to jedini klip koji cete raditi , ako nije samo ponavljajte i ubacite ostale slicice[video klipove] do kraja izavrsite klip